Mår bra efter omständigheterna

Natten mot söndag vid halv tre vaknade jag av en otrolig smärta neråt och runt om, satt mej upp och försökte andas. smärtan försvann efter en kort stund och jag tvär slockna. men kort efter kom de tillbaka, och försvann igen. så fortsatte det. . . kl fem i fem på morgonen väckte jag Larsa o sa åt han. .
-De är nog F*n dags. . Han hoppade upp ur sängen, försökte förstå vad jag menade, sedan letade han reda på nummret till förlossningen.
Precis när jag slage nummret så tänkte jag: men de kanske inte är något. . de kanske kan va så här. . så jag sket i att ringa och vi somnade om. .

men värkarna försvann aldrig. . .

Hela söndagen gick jag med dom där smärtorna, de enda jag tänkte va att: är de på gång så borde de bli värre.

Klockan fem på eftermiddagen sa jag till larsa att vi måste nog ringa iaf och höra vad dom säger på förlossningen.

När jag ringde så sa dom att jag skulle komma in så dom kunde kolla upp de iaf. Vid sju så va vi där och vi fick komma in på ett rum, efter en kort stund kom en barnmorska in o hörde hur jag mådde o så, sedan kopplade hon mej till en CTG maskin som kollade upp mina värkar och barnets hjärta. .

efter en 20 min så kollade hon hur de såg ut och hon sa de att ja du har juh värkar men bebisen mår bra iaf och så sa hon att vi skulle vänta på en läkare som skulle undersöka mej vaginalt och hon berättade även att jag nog skulle få en spruta som gjorde att värkarna skulle försvinna.

Efter 10 min kom hon in med en spruta i handen och sa de att: Du får en sådan här nu och de ska göra att värkarna ska försvinna men du kan få hjärtklappning av den och även lillen, men de är inge farligt...

Med min tur som jag har så fick jag juh de. . . och lillen oxå. . han blev väldigt orolig.

Och så kom docktorn. . han berättade att han skulle mäta livmoderhalsen via ultraljud vaginalt.

och de gick juh bra. . Han sa inte så mkt efter de mer än att jag skulle bli kvar övernatten, men viste inte vart jag skulle vara, antingen där på förlossningen eller på BB.

men han ville att se hur jag reagerade på sprutan om den tog som den skulle och så innan. så vi fick vänta i två timmar till i de rummet.

De blev juh bättre efter sprutan, värkarna försvann men skakig som bara den va jag. . Så då sa dom att jag skulle läggas in på BB. Dom sa att jag fick gå på toa men inte röra på mej mer en så.

va helt slut när jag kom dit. . Efter att larsa åkt hem vid ca 24.00 så somnade jag ganska snabbt.
vaknade i mellan åt av värkar men de va ett tag emellan så de brydde mej inte.

men kl 03.45 vaknade jag av en kraftig värk och sedan kom de en igen ganska snabbt, så ja kunde inte somna om.

Vid 04.55 ringde jag på klockan o sa att jag börjar fått värkarna oftigare igen. Då blev jag kopplad till en CTG marskin igen. hade den ca en timma och sedan sa barnmorskan att: Ja du, ser juh att du har samandragningar var tredje till var femte minut.

Så gick hon och kom in efter en liten stund men en till spruta. Då blev de samma visa igen, skakig som f*n och lillen oxå. men jag kunde somna om.

klockan 07.50 vaknade jag av en kraftig värk igen och så kom en ny barnmorska in vid 08.10 och frågade hur de va med mej. och jag berättade hur de va och så. . då berättade hon de att:

-vi får se vad läkarna säger nu för de är juh tidig att föda nu. och i värsta fall så blir du kopplad till ett dropp med de du fått i sprutan, och kortison som gör att lungorna på bebisen utvecklas snabbare, men vi har beställt lunch till dej och så kommer docktor där någon gång och berättar hur de blir. .

Jag låg där tills Larsa kom vid halv tio, då bad jag han hjälpa mej upp så jag kunde få gå på toa. när jag kom upp på bennen så fick jag en kraftig värk igen o då hade jag knappt haft någon sedan den vid åtta på morgonen.

men känndes bra att de va så pass långt i från varan värkarna iaf. Vid halv tolv kom överläkaren in. hon frågade hur jag mådde och berättade att:

Nu är de som så att vi tänker inte göra något för att stoppa denna födelse om den sätter igång på riktigt, för du är så pass långt gången så de är ingen fara, de va bra att du kom in när du gjorde de iaf. Du blir nu heltids sjukskriven, för vi vill juh endå gärna att lillen stannar i någon vecka till. Du får bestämma själv om du vill stanna här eller om du vill åka hem, men du måste ta de lungt nu. och de här beror nog på att du stressat för mýcket. men bebisen verkar juh må bra så allt ser juh bra ut. Hade du komme in för fem veckor sedan så hade vi blive väldigt oroliga. men du är bra gången iaf. Och jag vill att du stannar o äter lunch iaf så får du bestämma själv sedan då om du vill åka hem eller vara kvar.

Så fick jag sjukskrivnings papperna. Där stod det även att jag var öppen 2cm när jag kom in. Upptäckte de när jag kommit hem från sjukan och läste igenom dom, så lillen är på väg.

Jag stannade och åt lunch iaf. sedan åkte jag hem. hela gårdagen gick med att jag hade värkar till och från oxå hela dagen. och inatt har jag harft någon oxå. Känns juh något bättre nu iaf

men nu är de väl bara att vänta. . och hoppas på att lilleman stannar kvar i någon vecka till iaf..De va tur iaf att jag i lördags åkte och köpte skötväska


Den är packad nu. . men de fattas fortfarande saker. . . Måste kanske åka o handla någon mindre storlek en 50 nu oxå om lilleman kommer ut tidigare så lär han vara liten. . men man vet juh aldrig kan juh kanske gå fullt ut endå, men känns endå bra om man har något minde utifall.
men kan inte tänka på de nu. måste ta de lungt.

Väldigt nöjd med väskan iaf =)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0