Mår bra efter omständigheterna

Natten mot söndag vid halv tre vaknade jag av en otrolig smärta neråt och runt om, satt mej upp och försökte andas. smärtan försvann efter en kort stund och jag tvär slockna. men kort efter kom de tillbaka, och försvann igen. så fortsatte det. . . kl fem i fem på morgonen väckte jag Larsa o sa åt han. .
-De är nog F*n dags. . Han hoppade upp ur sängen, försökte förstå vad jag menade, sedan letade han reda på nummret till förlossningen.
Precis när jag slage nummret så tänkte jag: men de kanske inte är något. . de kanske kan va så här. . så jag sket i att ringa och vi somnade om. .

men värkarna försvann aldrig. . .

Hela söndagen gick jag med dom där smärtorna, de enda jag tänkte va att: är de på gång så borde de bli värre.

Klockan fem på eftermiddagen sa jag till larsa att vi måste nog ringa iaf och höra vad dom säger på förlossningen.

När jag ringde så sa dom att jag skulle komma in så dom kunde kolla upp de iaf. Vid sju så va vi där och vi fick komma in på ett rum, efter en kort stund kom en barnmorska in o hörde hur jag mådde o så, sedan kopplade hon mej till en CTG maskin som kollade upp mina värkar och barnets hjärta. .

efter en 20 min så kollade hon hur de såg ut och hon sa de att ja du har juh värkar men bebisen mår bra iaf och så sa hon att vi skulle vänta på en läkare som skulle undersöka mej vaginalt och hon berättade även att jag nog skulle få en spruta som gjorde att värkarna skulle försvinna.

Efter 10 min kom hon in med en spruta i handen och sa de att: Du får en sådan här nu och de ska göra att värkarna ska försvinna men du kan få hjärtklappning av den och även lillen, men de är inge farligt...

Med min tur som jag har så fick jag juh de. . . och lillen oxå. . han blev väldigt orolig.

Och så kom docktorn. . han berättade att han skulle mäta livmoderhalsen via ultraljud vaginalt.

och de gick juh bra. . Han sa inte så mkt efter de mer än att jag skulle bli kvar övernatten, men viste inte vart jag skulle vara, antingen där på förlossningen eller på BB.

men han ville att se hur jag reagerade på sprutan om den tog som den skulle och så innan. så vi fick vänta i två timmar till i de rummet.

De blev juh bättre efter sprutan, värkarna försvann men skakig som bara den va jag. . Så då sa dom att jag skulle läggas in på BB. Dom sa att jag fick gå på toa men inte röra på mej mer en så.

va helt slut när jag kom dit. . Efter att larsa åkt hem vid ca 24.00 så somnade jag ganska snabbt.
vaknade i mellan åt av värkar men de va ett tag emellan så de brydde mej inte.

men kl 03.45 vaknade jag av en kraftig värk och sedan kom de en igen ganska snabbt, så ja kunde inte somna om.

Vid 04.55 ringde jag på klockan o sa att jag börjar fått värkarna oftigare igen. Då blev jag kopplad till en CTG marskin igen. hade den ca en timma och sedan sa barnmorskan att: Ja du, ser juh att du har samandragningar var tredje till var femte minut.

Så gick hon och kom in efter en liten stund men en till spruta. Då blev de samma visa igen, skakig som f*n och lillen oxå. men jag kunde somna om.

klockan 07.50 vaknade jag av en kraftig värk igen och så kom en ny barnmorska in vid 08.10 och frågade hur de va med mej. och jag berättade hur de va och så. . då berättade hon de att:

-vi får se vad läkarna säger nu för de är juh tidig att föda nu. och i värsta fall så blir du kopplad till ett dropp med de du fått i sprutan, och kortison som gör att lungorna på bebisen utvecklas snabbare, men vi har beställt lunch till dej och så kommer docktor där någon gång och berättar hur de blir. .

Jag låg där tills Larsa kom vid halv tio, då bad jag han hjälpa mej upp så jag kunde få gå på toa. när jag kom upp på bennen så fick jag en kraftig värk igen o då hade jag knappt haft någon sedan den vid åtta på morgonen.

men känndes bra att de va så pass långt i från varan värkarna iaf. Vid halv tolv kom överläkaren in. hon frågade hur jag mådde och berättade att:

Nu är de som så att vi tänker inte göra något för att stoppa denna födelse om den sätter igång på riktigt, för du är så pass långt gången så de är ingen fara, de va bra att du kom in när du gjorde de iaf. Du blir nu heltids sjukskriven, för vi vill juh endå gärna att lillen stannar i någon vecka till. Du får bestämma själv om du vill stanna här eller om du vill åka hem, men du måste ta de lungt nu. och de här beror nog på att du stressat för mýcket. men bebisen verkar juh må bra så allt ser juh bra ut. Hade du komme in för fem veckor sedan så hade vi blive väldigt oroliga. men du är bra gången iaf. Och jag vill att du stannar o äter lunch iaf så får du bestämma själv sedan då om du vill åka hem eller vara kvar.

Så fick jag sjukskrivnings papperna. Där stod det även att jag var öppen 2cm när jag kom in. Upptäckte de när jag kommit hem från sjukan och läste igenom dom, så lillen är på väg.

Jag stannade och åt lunch iaf. sedan åkte jag hem. hela gårdagen gick med att jag hade värkar till och från oxå hela dagen. och inatt har jag harft någon oxå. Känns juh något bättre nu iaf

men nu är de väl bara att vänta. . och hoppas på att lilleman stannar kvar i någon vecka till iaf..De va tur iaf att jag i lördags åkte och köpte skötväska


Den är packad nu. . men de fattas fortfarande saker. . . Måste kanske åka o handla någon mindre storlek en 50 nu oxå om lilleman kommer ut tidigare så lär han vara liten. . men man vet juh aldrig kan juh kanske gå fullt ut endå, men känns endå bra om man har något minde utifall.
men kan inte tänka på de nu. måste ta de lungt.

Väldigt nöjd med väskan iaf =)Mer till bebben. . .

I går va Marre och Carro hem till mej på en kopp kaffe efter jag kommit hem från jobbet,  och då hade dom en present med sig.. Och de va precis vad jag ville ha till lillen. . .Har letat efter en sådan här jätte länge. så jäkla glad =)

Tänkte när jag endå höll på så kunde jag visa lite av de senaste inköpen av kläder jag gjort till lillen. .

Denna köpte jag bara för att pappan skulle kunna vara lite stolt. . .Den här ska lillen få direkt när han kommer ut, den minsta storlek som jag köpt. .Så jäkla söta byxor som han kommer kunna ha ett litet  tag fram över.Äntligen . . . =)

Verkar som vi äntligen fått en köpare på lägenheten.

Hon ringde i går Precis när jag hade lunch o fråga fall den va kvar o sedan fråga hon fall hon kunde få se den, o de va juh klart hon fick så hon kom till oss igår o kollade och tyckte om den o idag fick vi ett sms att hon bara väntar på att få lånet godkänt =) 

Man kan juh fortfarande inte känna sig helt säker.. men de känns iaf mkt skönt just nu, så vi hinner flytta in i nya lägenheten före lillen kommer  *Längtar*

och ännu en dag till enda. . . Skönt
 
Känns att lillen börjat växa igen. spänner bra i huden på magen nu. 
får vara noga med att smörja in sig.

Fick lov att fråga om ÄNNU större byxor idag på jobbet oxå, kunde juh inte sitta längre i dom . .Då fick jag ta storlek C50 =O *känns inge roligt* en annan som haft 36-38 i storlek, men de är inte så långt kvar nu iaf.


Då va de fredag igen

Sov dåligt inatt. Vakna av en rejäl smärta under magen på höger sida. Vette tusiken va de va, men ont så in i h*lvet hade jag. Så då va man vaken ni någon timma innan man kunde somna om igen.

Men när klockan ringde så kände jag mej endå ganska pigg så trodde inte de skulle vara någe problem att gå till jobbet. men efter lunch vid 13 så kände jag att jag började bli så trött och utmattad att jag började må illa

Men de va inte allt. . .

Började känna att jag inte kunde konsentrera mig och förstod inte kundernas enkla frågor.. fattade liksom inte vad dom snakkade om. .

Så jag gick upp till en av arbetskollegorna och berättade hur jag kännde mej o så, kändes extra tungt eftersom jag vill juh jobba. . . Men de va inga problem. .

Hon frågade hur jag ville göra om jag ville gå hem lr om jag ville va på golvet lr kassan eller så. och jag sa juh då att jag lixsom inte hängde med vad kunderna sa och kassan lika så, men jag ville inte gå hem.

Då sa hon att hon hade ett litet projekt att göra på lagret som jag kunde få ta i tu med om jag ville.
De va att fixa upp färg proverna på en tavla som sedan skulle hängas i butiken vid all målarfärg.

Då blev man genast gladare för då fick jag stanna och jobba i min egen takt och slapp desutom alla kunder. =)
så från kl 14 fram till 18.40 så höll jag på med de.. Jätte Jätte roligt. och då när jag var klar så kännde jag mej mycket piggare och gladare, så då kastade jag ut christoffer från kassan och satt mej där dom sista 30 minuterna. 

Och alla på jobbet hjälper mej juh med allt jag inte klarar själv, som att lyfta och så och dom hjälper mej med saker jag inte ens frågat om hjälp med.. så jäkla härlig.

Snarare dom som berättar för mej vad jag inte ska gö själv o så hela tiden.. och dom frågar flera gånger om hur jag mår och fall jag behöver hjälp. 

Så nu är jag så jäkla glad att jag klarade av HELA dagen på jobbet endå.  

Ps: Nästa gång ni ska till biltema så gå till kund dator på kemavdelningen och vänd er om, hylla 4:10 . De är mitt verk
 
Trevlig helg på er alla, ni som är ledig ;P !
2010.03.11

Ja, då har man precis ätit en rejäl frukost. vakna av att Carro ringde och ville snakka lite o då visade det sig att hon är juh ledig idag oxå =) så nu har vi bestämt att vi ska ut på birsta och kolla lite. jag har nämligen inga bekväma kläder längre för jag blive så stor över bäckenet,

så då ska både marre och carro hänga med o kolla fall vi hittar något och sedan ska vi ta en fika =) va så himmla länge sedan vi satt tillsammans och bara snakkade skit och inte hade någon tid att passa.

Får se hur lång tid de tar på birsta för jag funderar även på att åka ut till pappa idag oxå, man vill juh alltid passa på o göra de när man är ledig, men ikväll ska jag även till mamma för att prata lite om hur ultraljudet gick igår, hon vet juh inget än. Får juh inte stressa för mkt på sin enda lediga dag denna vecka.

men hör nog av mig lite senare igen om jag handlar något lr så.

10.03.10

Idag har jag vare på mitt fjärde ultraljud. =) allt såg kanon ut.. han växer EXAKT som han ska. han väger nu då 1800g och något mer. kommer ej ihåg exakt vad siffran va, men men. blodflödet i navelsträngen var kanon och jag har normalt med fostervatten nu. Han har oxå lagt sig redo att komma ut nu. Låg o pressa huvudet längst nere mot bäckenet så de var svårt att se hans näsa pga detta. Han låg och blottade sig rejält oxå haha... så jäkla roligt när barnmorskan till och med började skratta åt hur han vek ut sig rejält, man såg verkligen hela paketet klart och tydligt =P hahaha... svårt att inte somna med ett leende på läpparna. =) ;)
Nu har jag jobbat sex dar i rad, så nu ska de bli härlig med morgondagen ledig iaf.. sedan börjas de igen =/  Men snart börjar de lungna ner sig. Och de är bra för den 24 börjar allvaret. då är de koll o ultraljud o föräldra utbildning och en massa sådant varje vecka minst två olika saker vare vecka. men de är spännande. trodde aldrig att jag skulle vara här någongång i mitt liv. och utmaningarna har inte äns börjat de är 7 veckor kvar dit nu.

detta va i vecka 28+4
 


RSS 2.0